Sosyal Medya

Güncel

Tacikistan’da akraba evlilikleri yasaklandı

Tacikistan'da sakat ve engelli çocuk doğumlarında gözlenen artış göz önünde bulundurularak akraba evliliklerine yasal engel getirildi



Tacikistan meclisinin alt kanadı hükümetin teklif ettiÄŸi “Aile Kanunu” ve “VatandaÅŸların evlilik durumu devlet kaydı” yasalarında deÄŸiÅŸiklik yapan yasa tasarısını kabul ettiÄŸini açıkladı.

www.centrasia.ru sayfasının haberine göre, yapılan bu değişikliklerden sonra ülkede yakın akrabaları arasındaki evlilikler yasaklanmış oldu.

Mecliste bir konuşma yapan Tacikistan Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Nusratullah Salimzade 2015 yılında ülkede 30 binden fazla sakat ve engelli çocukların tespit edildiğini ve onların çoğunluğunun yakın akrabalar arasındaki evliliklerden dünyaya geldiğini söyledi.

Salimzade, "Bundan sonra kardeÅŸler, kız kardeÅŸlerin çocuklarının, amca, hala ve teyze çocuklarının birbirleri ile evlenmeleri yasaklanacaktır” dedi.

2016 yıl 1 Temmuz'dan başlayarak Tacik vatandaşları nikah kıymadan önce tıbbi muayeneden geçirilecek ve kan tahlili yapılacak. Yetkililer bu belgeler olmadan resmi nikah kıyamayacak.

Tacik göçmen işçiler ise yurt dışından döndükten sonra çeşitli bulaşıcı hastalıkların tespiti için tıbbi muayeneye tabi tutulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.